Nieuws

Feyenoord en PSV opgelet: wanneer zijn de lotingen voor de Champions League?

Feyenoord en PSV opgelet: wanneer zijn de lotingen voor de Champions League?

01-06-2023 09:42 Laatste update: 10:49

De kaarten zijn geschud in de Eredivisie: Feyenoord mag zich melden in de groepsfase van de Champions League en PSV kan het miljardenbal bereiken via de derde voorronde. Wanneer worden de lotingen verricht voor de derde voorronde, play-offs en de groepsfase van het grootste toernooi in Europa? VoetbalNieuws blikt vooruit. 

PSV: 24 juli

PSV mag zich door de tweede plek in de Eredivisie in de derde voorronde van de Champions League melden. De loting voor de derde vorrronde vindt op 24 juli plaats. De Eindhovenaren werken het tweeluik op 8 of 9 augustus én op 15 augustus af. Die laatste datum staat vast, omdat op 16 augustus al de UEFA Super Cup wordt gespeeld en daarom geen andere Europese wedstrijden op de agenda staan.

Wanneer PSV dit tweeluik overleeft, wordt een play-off gespeeld voor een plek in het miljardenbal. De loting hiervan wordt op 7 augustus verricht. De play-offs worden op 22-23 augustus en 29-30 augustus gespeeld. Een dag later volgt de loting voor de groepsfase van het miljardenbal. 

Feyenoord: 31 augustus

Feyenoord werd landskampioen en mag zich daarom direct in de groepsfase van de Champions League melden. De Rotterdammers zullen 31 augustus aan de buis gekluisterd zitten, aangezien dan de loting van de groepsfase wordt verricht. Wanneer Manchester City de Champions League van het huidige seizoen wint, zal Feyenoord in Pot 1 belanden en veel topclubs ontlopen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!