Nieuws

Wanneer is de loting voor Ajax in de play-offs voor de Europa League?

Wanneer is de loting voor Ajax in de play-offs voor de Europa League?

01-06-2023 09:18 Laatste update: 10:49

Ajax mag zich na een redelijk desastreus seizoen als nummer drie van de Eredivisie melden voor de play-offs van de Europa League. Wanneer weet Ajax wie de tegenstander in de strijd om deelname aan het tweede toernooi van Europa? VoetbalNieuws heeft de data.

Sevilla won woensdag de Europa League ten koste van AS Roma en dat betekent dat de Amsterdammers play-offs moeten spelen om deelname aan de Europa League te bewerkstelligen. Menig Amsterdammers juichte in de Europa League-finale van dit seizoen voor Roma, aangezien Ajax een direct Europa League-ticket zou verdienen als Roma de Champions League in mocht. 

Ajax zal door middel van een loting weten wie de tegenstander is in deze play-off voor de Europa League. De loting wordt op 7 augustus verricht. Het tweeluik dat de Amsterdammers spelen, wordt op 24 augustus en 31 augustus afgewerkt. Mocht Ajax op 31 augustus het tweeluik winnen, dan is de loting voor de groepsfase van de Europa League een dag later, op 1 september. De eerste wedstrijden in de Europa League worden 21 september afgewerkt.

Schema:

7 augustus: loting play-offs Europa League
24 augustus: heenwedstrijd Ajax
31 augustus: return Ajax
1 september: loting groepsfase Europa League
21 september: groepsfase Europa League begint

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!