Exclusive

Wie is Micky van de Ven, het Nederlandse transfertarget van Tottenham?

Wie is Micky van de Ven, het Nederlandse transfertarget van Tottenham?

24-06-2023 12:55 Laatste update: 12-07-2023 21:42

Micky van de Ven speelde twee jaar geleden nog bij FC Volendam en staat nu nadrukkelijk in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Wie is de centrale verdediger van VfL Wolfsburg, die de laatste twee jaar een enorme ontwikkeling doormaakte? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor. 

Micky van de Ven werd op 9 april 2001 geboren in Wormer. De centrale verdediger begon als kleine voetballer in de jeugd bij WSV '30. In 2013 maakte Van de Ven de overstap naar FC Volendam om daar de jeugdopleiding te doorlopen. In de jaren die daarop volgden, ontwikkelde Van de Ven zich stapsgewijs en was het in 2019 tijd voor zijn debuut bij FC Volendam. Destijds verving de verdediger de inmiddels bij FC Twente spelende Gijs Smal.

De Nederlander maakte een sterke indruk bij Het Andere Oranje en werd al snel benoemd tot aanvoerder van de ploeg. Onder meer Feyenoord en Olympique Marseille waren gecharmeerd van de verdediger, maar Van de Ven koos voor de Bundesliga. Op 31 augustus 2021 werd bekend dat de mandekker bij VfL Wolfsburg had getekend. De Duitse club, die destijds onder leiding stond van Mark van Bommel, betaalde ongeveer drieënhalf miljoen euro voor de speler.

Transfer naar het buitenland

Van de Ven verlengde in maart van dit jaar zijn contract bij Wolfsburg en ligt nu tot 2027 vast. De verdediger speelde vrijwel alle minuten in de Bundesliga dit seizoen en kwam zelfs tot één goal en twee assists. De marktwaarde van de verdediger is inmiddels gestegen naar maar liefst dertig miljoen euro. Volgens Fabrizio Romano voeren Wolfsburg en Tottenham Hotspur gesprekken over een overstap van Van de Ven naar Noord-Londen. De Duitse club zou een bedrag van veertig miljoen euro verlangen. 

Onlangs gaf van de Ven zelf aan open te staan voor een transfer. "Als er een mooie club komt die een duidelijk plan met mij heeft, dan zou ik een stap kunnen overwegen. Dan sta je daar in die zin wel voor open", vertelde de verdediger onlangs tegenover Voetbal International. Ondanks het feit dat hij pas twee seizoenen actief is in de Bundesliga lijkt een stap naar de Premier League aanstaande. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!