Nieuws

Auto van scheidsrechter Kooij met bierblikjes bekogeld na duel tussen NAC en Emmen

Auto van scheidsrechter Kooij met bierblikjes bekogeld na duel tussen NAC en Emmen

01-06-2023 07:32 Laatste update: 08:22

Scheidsrechter Joey Kooij was woensdagavond de dupe na het duel tussen NAC Breda en FC Emmen in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De auto van de arbiter werd na afloop van het duel bekogeld met bierblikjes, weet De Telegraaf.

Kooij werd tijdens het duel al onheus bejegend door de achterban van NAC. De stadionspeaker verzocht de fans te stoppen en dit gebeurde tijdelijk, maar aan het einde van het duel was het toch weer raak. Bij het vertrek van Kooij werd de auto van de arbiter te grazen genomen. De scheidsrechter stapte uit en reageerde woedend. Getuigen menen dat er direct iemand is gearresteerd na het incident. 

De KNVB is inmiddels op de hoogte gebracht van de situatie, die ook zomaar uit de hand had kunnen lopen. Het was ironisch genoeg juist FC Emmen dat meer reden tot klagen had over de arbitrage tijdens het duel. NAC scoorde uit een hoekschop die nooit had mogen worden gegeven. Emmen-trainer Dick Lukkien kon echter leven met de fout. "Het is heel zuur voor ons, maar dat doen ze niet expres. Uiteindelijk moet je het altijd bij jezelf zoeken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!