Transfernieuws

Álvarez doelt op vertrek: 'Mijn missie hier is bijna voltooid, heb het fijn gehad'

Álvarez doelt op vertrek: 'Mijn missie hier is bijna voltooid, heb het fijn gehad'

01-06-2023 07:22

Edson Álvarez is klaar voor een volgende stap en lijkt Ajax in de zomer te gaan verlaten. De Mexicaanse middenvelder staat in de belangstelling van Borussia Dortmund en lijkt uitgevoetbald in de hoofdstad.

Álvarez spreekt over zijn transferwensen en ambities in een uitgebreid gesprek met Voetbal International. Na vier jaar Amsterdam is de balafpakker van mening dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. "Ja, dat denk ik wel. Nogmaals, zonder Ajax tekort te doen, maar mijn missie hier is bijna voltooid. Ik heb het hier in de afgelopen vier jaar heel fijn gehad, en nog altijd voelt de club als thuis. Maar iedereen zal ook begrijpen dat ik hier veel heb bereikt. Ik heb met Ajax veel prijzen gewonnen, heb mezelf kunnen ontwikkelen, als speler en als mens, en veel uitdagingen overwonnen", meent de middenvelder.

De voetballer zal niet zomaar zijn handtekening onder een contract van een andere club zetten. "Ajax heeft me heel veel moois gegeven, en ik denk dat iedereen ook wel vier jaar lang mijn groei hier heeft gezien en gemerkt. Dan is het misschien wel een goed moment voor een volgende stap in mijn carrière. Maar dan moet wel alles kloppen, want ik weet wat ik hier heb en dat is me veel waard. Ikzelf, maar ook Ajax moet er beter van worden."

De Mexicaan baalt van het teleurstellende seizoen van Ajax. "Dit seizoen was Ajax op het veld geen Ajax. Het was een heel zwaar en moeilijk seizoen. Het doet veel pijn, want in alle voorgaande jaren ben ik met de club bovenaan geëindigd. Nu niet, en dat is frustrerend. Maar in het voetbal werkt het nou eenmaal wel zo. Geen enkele ploeg maakt alleen maar successen mee, na verloop van tijd moet je weer opnieuw gaan bouwen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!