Nieuws

Sevilla wint, Ajax baalt: waarom de Amsterdammers hoopten op een zege van Roma

Sevilla wint, Ajax baalt: waarom de Amsterdammers hoopten op een zege van Roma

01-06-2023 07:15

Sevilla won woensdagavond de finale van de Europa League en dat is slecht nieuws voor Ajax. De Amsterdammers konden door een overwinning van AS Roma namelijk flink worden geholpen in het komend seizoen in Europa. VoetbalNieuws legt uit waarom. 

Ajax wacht extra tweeluik

De winnaar van de Europa League mag zich volgend seizoen namelijk in de Champions League melden. Wanneer Roma dit ticket zou pakken, zou het ticket voor de groepsfase van de Europa League direct doorschuiven naar het volgende land in de coëfficiëntenranglijst. Dat land is Nederland. Met andere woorden: een zege van Roma in de Europa League zou Ajax volgend seizoen een direct ticket naar de Europa League hebben opgeleverd. 

Het liep echter anders: Sevilla won de Europa League en daarom moet Ajax komend seizoen play-offs spelen om zich voor de Europa League te kwalificeren. Het tweeluik van Ajax wordt op 24 augustus en 31 augustus gespeeld. De loting voor de play-offs wordt op 7 augustus verricht. VoetbalNieuws legde de Europese situatie van Ajax eerder al uit in videoformaat: deze is in de Lees Meer-blokken te vinden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!