Supporters PSV keuren actie af: 'Wij willen verantwoordelijkheid uitstralen'

Supporters PSV keuren actie af: 'Wij willen verantwoordelijkheid uitstralen'

18 januari - 16:13
Eredivisie 0 Reacties

Het plan om de stadions – tegen de geldende coronamaatregelen in – te openen voor fans, kan niet op steun rekenen van de supportersvereniging van PSV. Voorzitter Harrie Timmermans denkt dat Eredivisie-clubs vooral gebaat zijn bij perspectief en denkt dat dergelijke acties leiden tot problemen.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad neemt Timmermans afstand van het plan van onder meer Go Ahead Eagles om de Adelaarshorst voor publiek te openen. "Wij geloven niet in een heilzame werking van burgerlijke ongehoorzaamheid." Hij voorziet consequenties bij dergelijke plannen. "Ludieke acties vinden we prima, maar ongehoorzaamheid kan zich tegen onze branche keren."

Volgens Timmermans willen de PSV-fans zich op nette wijze gedragen. "We willen namelijk uitstralen dat de stadions op een verantwoorde manier open kunnen. Dan past het niet om bestaande regels aan de laars te lappen."

Het vooruitzicht dat de topper tussen PSV en Ajax aanstaande zondag zonder publiek wordt gespeeld doet pijn bij Timmermans. "We zijn geen virologen en snappen dat de beste stuurlui aan wal staan. Maar vanaf de kade vragen we het kabinet wel om perspectief."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie