Van der Vaart geniet: 'Hij heeft schijt aan alles, is goed bij jonge gasten'

Van der Vaart geniet: 'Hij heeft schijt aan alles, is goed bij jonge gasten'

Rafael van der Vaart heeft genoten van het Oranje-debuut van Noa Lang. De Club Brugge-aanvaller werd door Louis van Gaal opgesteld als rechtsbuiten, maar ging niet veel later op eigen houtje als linksbuiten spelen. Die houding kan op waardering rekenen van Van der Vaart.

Qua spel liet het nog te wensen over, maar Lang wist Van der Vaart te imponeren met zijn houding op het veld. De Club Brugge-aanvaller viel na zestig minuten spelen in en hij liet zich zien. "Iedereen kijkt naar hem omdat het zijn debuut was. Je zag dat hij heel graag wilde, dat was geweldig om te zien. Het was niet dat hij zo geweldig inviel, maar ik ben blij dat hij is ingevallen", zegt Van der Vaart bij de NOS.

"Hij heeft echt schijt aan alles. Hij heeft een uitstraling van: hier die bal en ik ga het doen. Dat vind ik goed bij jonge gasten", vervolgt Van der Vaart. "Die zijn zo overtuigd van zichzelf. Hopelijk speelt hij nog lang voor het Nederlands elftal. We zullen ons vast nog dood ergeren aan hem, maar ook blij met hem zijn. Ik snap dat mensen zeggen: kijk hem staan, die snotneus. Maar ik vind het een heerlijke speler", zegt Van der Vaart.

Pierre van Hooijdonk richt zich niet veel later op het spel van Oranje in het algemeen. De analist was niet onder de indruk en wijst naar Frenkie de Jong. "Die deelde ook in de malaise. Voor zijn doen had hij ontzettend veel onnodig balverlies. Het is bijna altijd onnodig als hij balverlies lijdt, want hij is normaal heel vast aan de bal. Dit ben je van hem niet gewend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie