Nieuws

Nog een prijs naar Manchester City: Guardiola Premier League-Manager van het Jaar

Nog een prijs naar Manchester City: Guardiola Premier League-Manager van het Jaar

30-05-2023 23:42 Laatste update: 23:46

Pep Guardiola is dinsdagavond uitgeroepen tot Manager van het Jaar in de Premier League. De oefenmeester van Manchester City laat een vijftal managers achter zich en neemt de prijs voor de vierde keer in zijn carrière in ontvangst.

Twee weken geleden werd bekend welke managers uit de Premier League genomineerd werden voor de prestigieuze titel. Dat waren  Mikel Arteta (Arsenal), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion FC), Unai Emery (Aston Villa), Eddie Howe (Newcastle United), Marco Silva (Fulham) en Guardiola zelf. Erik ten Hag behoorde ondanks zijn goede debuutseizoen niet tot deze selecte club.

Dat Guardiola de prijs in ontvangst mag nemen, komt niet als een verrassing. De Spaanse manager werd onlangs kampioen van Engeland en is nog altijd in de race om de treble te winnen. Manchester City speelt de komende weken namelijk nog twee finales, waaronder die van de Champions League tegen Internazionale.

De tegenstander in de finale van de FA Cup is het Manchester United van Ten Hag. De Manchester Derby wordt aankomende zaterdag afgewerkt om 16.00 op Wembley.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!