Nieuws

Telegraaf: Ajax denkt Knutsen en Hjulmand, PSV ziet Bosz als sterke kandidaat

Telegraaf: Ajax denkt Knutsen en Hjulmand, PSV ziet Bosz als sterke kandidaat

30-05-2023 22:56 Laatste update: 23:11
2

Ajax en PSV zijn achter de schermen hard bezig om een nieuwe trainer te vinden. Volgens De Telegraaf moet John Heitinga, die nog altijd trainer is in Amsterdam, moeten worden opgevolgd door Kjetil Knutsen of Kasper Hjulmand en denken ze in Eindhoven aan Peter Bosz.

De ochtendkrant bracht vanmiddag al dat John Heitinga 'de enige is die nog niet weet dat hij volgend jaar niet de trainer van Ajax is' en naar verluidt werkt één van zijn mogelijke opvolgers in Scandinavië. De 54-jarige Knutsen van Bodø/Glimt en de Deense, 51-jarige bondscoach Hjulmand zijn in beeld in Amsterdam.

Ook Valentijn Driessen, chef-sport van de krant, bracht ditzelfde nieuws zojuist in het programma Vandaag Inside. "Kasper Hjulmand, de bondscoach van Denemarken, is één van de kandidaten, én Kjetil Knutsen, de trainer van Bodø/Glimt." Beide oefenmeesters liggen tot 2024 vast bij hun werkgever.

Peter Bosz

Waar Sven Mislintat de Scandinavische markt dus in de gaten houdt, ziet PSV zijn kans schoon om Bosz voor de groep te zetten. Volgens de ochtendkrant geldt de voormalig oefenmeester van onder meer Borussia Dortmund, Olympique Lyon en Bayer Leverkusen als 'een van de sterke kandidaten'. Naar verluidt zouden ze in Eindhoven op zoek zijn naar een Nederlandse trainer met veel ervaring op het hoogste niveau. Bosz past goed in dit profiel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!