Nieuws

Mourinho speelt herkenbaar spel: 'Voor Sevilla normaal om EL-finale te spelen'

Mourinho speelt herkenbaar spel: 'Voor Sevilla normaal om EL-finale te spelen'

30-05-2023 22:16

José Mourinho is begonnen met het spelen van zijn bekende spel in de media. The Special One stelt dat Sevilla de favoriet is in de Europa League-finale tegen zijn AS Roma.

Mourinho maakt zich alweer op voor zijn zesde Europese finale in zijn trainerscarrière. Zijn persconferenties rondom dat soort wedstrijden zijn een repeterend verhaal. In aanloop naar de wedstrijd tegen Sevilla is dat niet anders.

"Ze hebben een geschiedenis en ervaring die wij niet hebben. Voor hen is het bijna normaal om in de Europa League-finale te spelen, voor ons is het buitengewoon", aldus Mourinho, die refereert aan het aantal Europa Leagues dat Sevilla in zijn clubcarrière heeft gewonnen. Liefst zes keer ging de tweede meest prestigieuze Europese beker naar Andalusië.

"Voor de fans van Sevilla is het ondertussen als een reisje naar Spanje. Voor onze fans is het een historische gebeurtenis", vervolgt Mourinho, die ook onder de indruk is van de selectie van Sevilla. "Sevilla heeft 26 spelers van niveau. Ze kunnen twee topteams opstellen", besluit de Portugees.

De Europa League-finale begint morgen om 21.00 en wordt gespeeld in de Puskas Arena in Budapest.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!