Nieuws

Fluwelen revolutie in München: Icoon keert terug naar onrustig Bayern

Fluwelen revolutie in München: Icoon keert terug naar onrustig Bayern

30-05-2023 19:59 Laatste update: 20:03

Karl-Heinz Rummenigge treedt toe tot de raad van commissarissen bij Bayern München. Dat meldt de Duitse landskampioen via de clubkanalen. Het clubicoon keert terug naar Der Rekordmeister, waar hij in het verleden een andere rol heeft ingevuld. 

Het is al een tijdje onrustig in München: Na het binnengehaalde kampioenschap ontsloeg Bayern de technisch directeur Hasan Salihamidzic en algemeen directeur Oliver Kahn. De Duitse club pakt nu weer door en haalt Rummenigge binnen als onderdeel van de raad van commissarissen. De nieuwe rvc bevat naast Rummenigge nog acht andere personen, waaronder Uli Hoeness. Hoeness en Rummenigge hebben een geschiedenis met elkaar. Het tweetal leidde jarenlang het bestuur. Onder hen vierde de club uit Beieren meerdere keren feest. De Champions League werd gewonnen en ook meerdere landstitels werden binnengehaald.

Rummenige zat recent (2021) nog in het bestuur van Bayern. Na een dienstverband van dertig jaar als bestuurder nam het Bayern-icoon in de zomer 2021 afscheid van Bayern om plaats te maken voor zijn opvolger Kahn. Onder leiding van de oud-doelman beleefde de club een buitengewoon hectisch en onrustig seizoen, wat resulteerde in zijn ontslag. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!