Opinie

Van Hanegem geeft afwijkende mening: ''Iedereen zegt Kökcu, maar dat vind ik niet'

Van Hanegem geeft afwijkende mening: ''Iedereen zegt Kökcu, maar dat vind ik niet'

30-05-2023 19:19

Willem van Hanegem roeit tegen de stroom op en kiest voor een andere naam dan Orkun Kökcü als beste Feyenoord-speler dit seizoen. Volgens De Kromme moet verdediger Gernot Trauner die eretitel krijgen, omdat zijn Turkse teamgenoot niet consistent genoeg was.

Van Hanegem steekt de loftrompet over Trauner en de kwaliteiten die de Oostenrijker met zich meebrengt. "Hij is gewoon heel belangrijk. Over het geheel genomen, ten opzichte van je elftal, was hij een hele belangrijke speler. Hij speelt gewoon heel goed. Echt in het belang van het elftal. Als hij goed speelt dan zie je dat de rest ook wat zekerder is. Zoals hij speelt is heel simpel. Maar dat is wel het moeilijkste", stelt de ex-prof in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad.

Feyenoord-aanvoerder Kökcü ontvangt ook veel lof en staat volgens vele mensen op de eerste plek als het gaat om spelers van de Rotterdammers. Van Hanegem schijnt zijn licht hierop. "Iedereen zegt dan Kökcü onze aanvoerder. Dat vind ik dan niet. Natuurlijk heeft hij een goed seizoen gedraaid. De laatste maanden, de tweede helft, toen is hij wel echt goed geworden. Dan kun je niet zeggen, hij heeft een heel seizoen geweldig gespeeld. Dat is bijna onmogelijk voor elke speler." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!