Reactie

Van der Sar dankbaar voor rol bij Ajax: 'Daar loop je niet voor weg'

Van der Sar dankbaar voor rol bij Ajax: 'Daar loop je niet voor weg'

30-05-2023 18:45

Edwin van der Sar houdt gemengde gevoelens over aan zijn periode bij Ajax. De opgestapte algemeen directeur van de Amsterdammers blikt terug op diepe dalen in een afscheidsvideo van Ajax TV, maar is ook dankbaar dat hij grote verantwoordelijkheden had op zulke momenten. 

Van der Sar gaf zijn eerste reactie op het vertrek bij Ajax, waar hij een grote rol speelde. "Ik ben dankbaar dat ik dit elf jaar heb mogen doen bij Ajax. Ik kijk er echt met heel veel plezier op terug. Ik ben gewoon klaar. Je bent continu druk met je telefoon, je hebt afspraken, er zijn dingen die niet lopen, je wordt opgetrommeld voor moeilijke zaken of je moet moeilijke beslissingen nemen. Daar loop je niet voor weg", stelt de oud-keeper.

De laatste maanden bij Ajax waren minder leuk voor Van den Sar, die zijn verblijf bij de Amsterdammers op een positievere noot wilde eindigen. "Ik heb een hoop meegemaakt. Mooie dingen en minder mooie zaken. Afgelopen dagen is dat tot een dieptepunt gekomen. Het liefst neem je afscheid met een kampioensschaal, maar dit jaar is niet geworden wat we hadden voorzien, gehoopt en hadden verwacht. Dat doet pijn, niet alleen bij mij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!