Nieuws

Vuistslag van Berghuis zag niemand aankomen: 'Was niet gefrustreerd of chagrijnig'

Vuistslag van Berghuis zag niemand aankomen: 'Was niet gefrustreerd of chagrijnig'

30-05-2023 18:23
1

Het had er geen schijn van dat de stoppen van Steven Berghuis zouden doorslaan op zondagmiddag. Leon ten Voorde, FC Twente-clubwatcher voor TC/Tubantia, gaf nieuwe informatie over het incident, waaruit doorschemerde dat de Ajax-speler in een niet-agressieve bui was. 

"Spelers van Ajax liepen langs mij heen. Tadic en Berghuis kwamen samen langs", begint Ten Voorde, die zelf niet bij het incident was, in de podcast De Ballen Verstand. "Berghuis kende mij natuurlijk vanuit de jeugdopleiding, dus ik maakte even een praatje met hem. Hij was echt niet gefrustreerd. Hij glimlachte en vroeg hoe het met mij was. Ik zal om sportieve redenen maar even niet vragen hoe het met jou is, antwoordde ik. Hij zei: deze middag is het seizoen van Ajax. Toen liep die totaal niet gefrustreerd of chagrijnig weg. Een minuut later is het geëscaleerd", vertelt de journalist.

Wat er daarna is gebeurd, heeft de nodige media-aandacht gekregen. Berghuis haalde uit naar een omstander, omdat diegene Ajax-spits Brian Brobbey racistisch bejegende. Ten Voorde gaf zijn schets van de situatie. "Mijn interpretatie is dat Brobbey voor Berghuis in de bus is gestapt. Toen is er wat geroepen. Berghuis heeft zich laten opfokken en ook naar hem is wat geroepen", denkt de clubwatcher.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!