Nieuws

Promes verder in de problemen: aanvaller vervolgd voor invoer 1300 kilo cocaïne

Promes verder in de problemen: aanvaller vervolgd voor invoer 1300 kilo cocaïne

30 mei - 17:44
1

De problemen stapelen zich op voor Quincy Promes. Naast de verdenking van het steekincident met zijn neef wordt de aanvaller van Spartak Moskou vervolgd voor drugssmokkel in een zaak uit 2020.

Het zou gaan om de invoer van twee partijen van 650 en 713 kilo cocaïne. De ladingen waar Promes betrokken bij zou zijn, werden in de haven van Antwerpen onderschept. Het Openbaar Ministerie wist in januari 2020 beslag te leggen op de partijen. De oud-speler van onder meer Ajax werd al langer verdacht van de betrokkenheid bij deze ladingen, maar nu wordt de voormalig Oranje-international daadwerkelijk vervolgd.

Komende maandag krijgt Promes zijn straf te horen in zowel de zaak van de drugssmokkel als het steekincident. De advocaat van de aanvaller, Robert Malewicz, hield tegenover Het Parool zijn kaken op elkaar over het nieuws. "Ik zal tijdens de zitting van aanstaande maandag een nadere toelichting geven", reageerde de raadsman op de vervolging.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!