Exclusive

Wie stelt de opvolger van de vertrokken Van der Sar aan bij Ajax?

Wie stelt de opvolger van de vertrokken Van der Sar aan bij Ajax?

30-05-2023 14:33 Laatste update: 14:37

Ajax maakte dinsdagochtend het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar wereldkundig. De Amsterdammers moeten nu op zoek naar een opvolger, maar wie is na het vertrek van de voormalig topkeeper de baas in de Nederlandse hoofdstad? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Van der Sar was in Amsterdam algemeen directeur en voorzitter van het directiebestuur. Nu de belangrijke schakel in de Ajax-directie is weggevallen heeft de Nederlandse topclub tijdelijk geen officiële baas. Ajax is echter een beursgenoteerd bedrijf met een raad van commissarissen. De RvC bestaat uit de volgende namen: Pier Eringa (voorzitter), Annette Mosman, Cees van Oevelen, Georgette Schlick en sinds kort ook Jan van Halst. Dit vijftal checkt of alles goed gaat binnen de organisatie en beslist over de toekomst van directeuren binnen de club.

De RvC mocht dus ook een beslissing nemen over het aanblijven van Van der Sar. De commissarissen wilden graag door met de algemeen directeur, maar de voormalig topkeeper besloot de eer aan zichzelf te houden en op te stappen. De RvC zal nu dan ook gezamenlijk een beslissing nemen over wie de opvolger van Van der Sar moet worden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!