Nieuws

De Telegraaf: Eringa verspreekt zich en maakt lot Heitinga mogelijk bekend

De Telegraaf: Eringa verspreekt zich en maakt lot Heitinga mogelijk bekend

30-05-2023 12:16 Laatste update: 12:22

Pier Eringa, RvC-voorzitter van Ajax, heeft zich in het bijzijn van journalisten versproken bij zijn verklaring over het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar. Dat meldt De Telegraaf. Zo zou hij per ongeluk bekendgemaakt hebben dat de Amsterdammers op zoek gaan naar een nieuwe trainer.

Eringa ging kort in op het takenpakket van de aanstaande algemeen directeur. Volgens hem is het "de verantwoordelijkheid van de zittende directie om een nieuwe trainer aan te stellen en dat hun keus daarna zal worden voorgelegd aan de RvC ter goedkeuring." Hiermee lijkt Eringa te verklappen dat Ajax niet door zal gaan met John Heitinga, die eind januari het stokje overnam van de ontslagen Alfred Schreuder.

'Eringa’s uitlating zou betekenen dat John Heitinga vandaag of morgen te horen krijgt dat Ajax niet met hem doorgaat als hoofdtrainer. Daarmee geconfronteerd wrong de RvC-voorzitter zich in allerlei bochten om te zeggen dat hij het niet zo bedoelde en sprak over de trainerspositie bij het eerste elftal in het algemeen', aldus De Telegraaf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!