Nieuws

Van der Sar reageert op vertrek: 'Na bijna elf jaar directie ben ik op'

Van der Sar reageert op vertrek: 'Na bijna elf jaar directie ben ik op'

30-05-2023 09:52 Laatste update: 09:59
1

Edwin van der Sar geeft tekst en uitleg na zijn vertrek bij Ajax. Volgens de voormalig topkeeper voelt het niet goed om de komende periode beslissingen te nemen over de toekomst van de Amsterdamse voetbalclub.

"Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest", schrijft Ajax op de clubsite. "Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd."

"Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen", vervolgt Van der Sar. "Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen."

De Raad van Commissarissen heeft Van der Sar gevraagd om tot 1 augustus aan te blijven voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers. De voormalig topkeeper zal zijn taken per 1 juni 2023 overdragen aan zijn collega-directieleden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!