Breaking news

Update: Bevestiging uit Amsterdam: Van der Sar vertrekt bij Ajax

Update: Bevestiging uit Amsterdam: Van der Sar vertrekt bij Ajax

30-05-2023 09:41 Laatste update: 09:32
3

Edwin van der Sar stopt bij Ajax, meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant ziet de algemeen directeur van de Amsterdammers geen toekomst meer bij de club na een dramatisch verlopen seizoen.

'Van der Sar heeft geen grotere onrust willen veroorzaken in de periode waarin voor Ajax nog een kans lag om een ticket voor kwalificatie voor de Champions League te veroveren. Maar kort na ook die mislukking heeft hij de knoop voor zichzelf doorgehakt', schrijft De Telegraaf.

De 52-jarige voormalig topkeeper keerde eind 2012 terug bij Ajax. Hij begon in Amsterdam als directeur marketing en werd in november 2016 aangesteld als algemeen directeur. Van der Sar boekte met samen met Marc Overmars en Erik ten Hag veel successen bij Ajax. Na het vertrek van Overmars en Ten Hag werd het steeds zwaarder voor Van der Sar. Hij kwam tijdens het teleurstellende seizoen 2022/2023 onder vuur te liggen en besluit nu de eer aan zichzelf te houden.

Update: Ajax heeft het vertrek van Edwin van der Sar bevestigd via de officiële kanalen. De algemeen directeur draagt zijn taken per 1 juni 2023 over aan zijn collega-directieleden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!