Nieuws

'Je moet alleen ook mensen hebben die ballen van Van den Boomen erin koppen'

'Je moet alleen ook mensen hebben die ballen van Van den Boomen erin koppen'

30-05-2023 08:55
1

Kees Kwakman voorziet een probleem voor Ajax na de komst van Branco van den Boomen. Volgens de ESPN-analist hebben de Amsterdammers te weinig kopkracht in de selectie om de aanwinst in zijn kracht te laten komen.

Van den Boomen tekende maandag een vierjarig contract in de Johan Cruijff Arena. "Qua passing is het echt een hele grote meneer in Frankrijk. Verdedigend is hij wel kwetsbaar. Maar als hij helemaal vrij is en de bal neer kan leggen waar hij wil, is hij een hele goede speler", zegt Mario Been bij ESPN.

"Je moet alleen ook mensen hebben die de bal erin koppen", merkt Kwakman terecht op. "Als Álvarez weggaat, dan heeft Ajax gewoon helemaal niemand meer. Dan kan Van den Boomen die ballen wel voor gaan geven..."

De ESPN-analist maakt de vergelijking tussen Van den Boomen en ex-Ajacied Lasse Schöne. "Ik denk dat ze bij Ajax vooral kijken naar zijn spel en dat hij daarin een soort Schöne-rol gaat krijgen. Met zo'n type kan je Van den Boomen wel vergelijken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!