Exclusive

Dit is waarom Ajax deze week moet juichen voor AS Roma

Dit is waarom Ajax deze week moet juichen voor AS Roma

30-05-2023 08:10
5

Ajax is het Eredivisie-seizoen 2022/2023 geëindigd op plek drie. Deze plek geeft recht op de Europa League play-offs, maar de Amsterdammers kunnen deze mogelijk ook nog overslaan. VoetbalNieuws legt uit waarom de laatste voetbalweek van AS Roma zo belangrijk is voor de Ajacieden.

Ajax zal de laatste week van AS Roma nauwlettend in de gaten houden. Er bestaat namelijk nog een kans dat Ajax de play-offs voor de Europa League mag overslaan en zich direct plaatst voor de groepsfase van het op één na grootste Europese toernooi. Het resultaat van de Europa League-finale én de eindklassering in de Serie A zijn allesbepalend.

Als AS Roma de Europa League-finale woensdagavond wint van Sevilla, dan plaatst de ploeg van José Mourinho zich direct voor de groepsfase van de Champions League. In de Serie A maken de Italianen ook nog kans op een Europees ticket. De Romeinen staan met nog één speelronde te gaan op plek zes met één punt meer dan nummer zeven Juventus. Plek zes geeft recht op directe plaatsing voor de groepsfase van de Europa League.

Wanneer AS Roma zowel de Europa League wint als op plek zes eindigt in de competitie, dan heeft de Italiaanse grootmacht twee Europese tickets in handen. De Romeinen zullen dan het hoogste ticket (groepsfase Champions League) behouden en het tweede Europese ticket zal dan automatisch doorschuiven. Omdat Nederland de zevende competitie in Europa is, heeft Ajax recht op dit ticket.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!