Nieuws

Kimmich verbaasd over vertrek Kahn en Salihamidzic: 'Had even kunnen wachten'

Kimmich verbaasd over vertrek Kahn en Salihamidzic: 'Had even kunnen wachten'

29-05-2023 22:26

Joshua Kimmich stelt dat het ontslag van Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic bij Bayern München hard aan komt. De middenvelder verbaast zich overigens over het feit dat het nieuws direct na de laatste wedstrijd naar buiten kwam.

Bayern werd op de slotdag kampioen van Duitsland, maar direct na de wedstrijd kwam naar buiten dat de club afscheid nam van Kahn en Salihamidzic. "Ik wist het niet, en het is ook echt wel een verrassing als zoiets gebeurt op de dag dat je kampioen wordt. Wat je er ook van vindt, de bevestiging had ook best nog twee of drie dagen kunnen wachten. Dat gaat er niet om of de beslissing juist of onjuist is, daar heb ik geen mening over. Maar het is wel vreemd als je na zo'n slotdag kampioen wordt en dan zo'n bericht krijgt. Dan gaan je emoties alle kanten op", aldus Kimmich in gesprek met Sport1.

Kahn mocht overigens op voorspraak van de club niet mee naar de afsluitende wedstrijd en werd daardoor door de club geweerd van het kampioensfeest. De doelman staat te boek als een clubicoon, maar kon ook al enige tijd rekenen op de nodige kritiek. Dit seizoen ging het niet voor de wind met Bayern waardoor het afscheid van beide al langer in de lucht hing.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!