Nieuws

Welke tegenstanders kan PSV treffen in de voorrondes van de Champions League?

Welke tegenstanders kan PSV treffen in de voorrondes van de Champions League?

24-07-2023 07:37 Laatste update: 07:37

PSV eindigde vorig seizoen als nummer twee in de Eredivisie, waardoor de Eindhovenaren komend seizoen in de voorrondes van de Champions League instromen.  Welke tegenstanders kan PSV eigenlijk allemaal treffen? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

PSV stroomt in derde voorronde in

PSV stroomt in de derde voorronde van de Champions League in, wat betekent dat ze twee hordes zullen moeten nemen om de groepsfase van het miljardenbal uiteindelijk te kunnen halen. Dat betekent dat de Eindhovenaren nét geen geplaatste status hebben, een status waarmee je pas in de vierde ronde in zou mogen stromen en maar één tegenstander de baas hoeft te zijn om je te plaatsen voor het toernooi.

Dat PSV geen geplaatste status heeft komt door SC Braga. De Portugese club plaatste zich net als de Brabanders voor de voorronde van de Champions League, maar hebben één punt meer op de coëfficiëntenlijst waardoor zij de geplaatste status wel krijgen toegewezen. Dat betekent dat PSV in de tweede week van augustus al in actie komt. Op dinsdag 8 of woensdag 9 augustus wordt de heenwedstrijd gespeeld, de return volgt op dinsdag 15 augustus.

Welke tegenstanders kan PSV treffen in de voorrondes van de Champions League?
PSV druipt af na het verloren tweeluik in de Champions League-voorronde tegen Rangers FC

De mogelijke tegenstanders van PSV

Mogelijke tegenstanders derde voorronde

KRC Genk (België)
Servette FC (Zwitserland
Panathiniakos (Griekenland)
SK Dnipro-1 (Oekraïne)
SK Sturm Graz (Oostenrijk)
FK TSC Bačka Topola (Servië)

Mogelijke tegenstanders play-off ronde

Rangers FC (Schotland) of tegenstander uit derde voorronde
SC Braga (Portugal) of tegenstander uit derde voorronde

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!