Elia baalt van ADO-situatie: 'Daarvoor ben ik geen voetballer geworden'

Elia baalt van ADO-situatie: 'Daarvoor ben ik geen voetballer geworden'

18 januari - 10:08 Laatste update: 10:11
Keuken Kampioen Divisie 0 Reacties

Eljero Elia kwam naar ADO Den Haag om het plezier in voetbal terug te vinden, maar stond nog geen enkele keer aan de aftrap van een officieel duel. De voormalig international baalt van zijn reserverol, al weigert hij stennis te maken.

Bij FC Utrecht kwam Elia niet in de plannen van de trainer voor, waardoor hij zijn contract liet ontbinden. Hoewel een terugkeer naar 'zijn' ADO dé oplossing leek, speelt hij daar ook weinig. Elia kwam in zes wedstrijden binnen de lijnen, alle keren als invaller. "Elke keer invallen is leuk, maar daarvoor ben je geen voetballer geworden. Ik wil vanaf het begin spelen. Daar ben ik allang klaar voor. Ik praat daar niet met de trainer over, met niemand. Maar als Daryl Janmaat er klaar voor is om in de basis te spelen, wat ben ik dan? Hij heeft bijna een jaar niet gevoetbald en staat erin. Dat is een keuze van de trainer", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De tijd van ruzie maken met de trainer is Elia gepasseerd en dus zal hij niet lastig doen tegen Ruud Brood. "Hij ziet maar wanneer hij me nodig heeft. Het past niet meer bij mijn leeftijd om boos te worden of te zeggen dat ik moet spelen. Als ik een bijdrage kan leveren, is dat goed. Als ik in de basis sta, mooi meegenomen."

De Residentieclub gaat dinsdagavond bij RKC Waalwijk op bezoek in het kader van de KNVB Beker, al houdt Elia geen rekening met een basisplaats. "Volgens mij start hij met dezelfde jongens. Dus zonder mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie