Breaking news

Eredivisie-getint Leeds en Leicester degraderen: Everton net over de streep

Eredivisie-getint Leeds en Leicester degraderen: Everton net over de streep

28-05-2023 19:44 Laatste update: 19:48
1

Het doek is gevallen voor Leeds United en Leicester City. Naast het al gedegradeerde Southampton zakken deze twee teams ook af naar de Championship. Een zege tegen West Ham United was niet genoeg voor Leicester, terwijl Leeds kansloos onderuit ging tegen Tottenham Hotspur.

Leeds moest winnen om Everton en Leicester nog voorbij te gaan, maar dat leek een onmogelijke klus op zondag. De ploeg van Nederlander Pascal Struijk kwam na anderhalve minuut op achterstand tegen Tottenham door een doelpunt van Harry Kane. Pedro Porro verdubbelde de score namens Spurs. Leeds produceerde na rust nog wel de aansluitingstreffer via Jack Harrison, maar Kane en Lucas Moura loodsten hun ploeg al snel in veilige haven (1-4), waarmee Leeds terugkeert naar de Championship.

Everton en Leicester City streden om de andere plek. De landskampioen van 2016 moest winnen om kans te maken op handhaving en dat lukte, want Harvey Barnes en Wout Faes maakten er 1-0 en 2-0 van tegen West Ham United. Pablo Fornals bepaalde de eindstand op 2-1. Een Leicester-wonder bleef echter uit, want Everton won óók. Abdoulaye Doucouré nam een heldenrol op zich en tekende in de tweede helft voor de enige treffer tegen Bournemouth. De middenvelder zorgde daarmee voor een enorme ontlading op Goodison Park, waar men al 69 jaar Premier League-voetbal ziet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!