Reactie

Rutten voerde gesprekken met spelers: 'Hoofden dezelfde kant op krijgen is lastig'

Rutten voerde gesprekken met spelers: 'Hoofden dezelfde kant op krijgen is lastig'

28-05-2023 14:20

Fred Rutten heeft individuele gesprekken gevoerd met bijna iedere selectiespeler. Dat vertelt de interim-PSV-coach voorafgaand aan het cruciale duel tegen AZ in de Eredivisie. Afgelopen week nam Ruud van Nistelrooij ontslag als hoofdtrainer wegens een gebrek aan steun.

"Ik denk dat dit wel een van de moeilijkste weken is", aldus Rutten voor de camera's van ESPN. De onrust in Eindhoven komt op een alles behalve goed moment, omdat PSV Champions League-voetbal moet gaan veiligstellen. "Je hebt een heel kort tijdsbestek om de hoofdjes allemaal dezelfde kant op te krijgen. Dat is best lastig, maar ik denk dat het gelukt is."

Volgens de 60-jarige oefenmeester deden de spelers op de training ook wat van hen werd gevraagd. "Ik denk dat het goed zit, maar het praktische en mentale is iets wat heel dicht bij elkaar zit en een eenheid is."

Duidelijk is in ieder geval dat PSV begint met dezelfde elf. "Omdat we in een serie zitten waarin we slechts twee keer schade hebben opgelopen. Bijna al deze spelers hebben dat gedaan. Vorige week lieten ze in het laatste halfuur ook zien dat ze dat spel eruit kunnen halen. Ik heb het gevoel dat ze dat vandaag ook weer kunnen doen. We hebben een bepaalde manier van spelen geïntroduceerd. Het zou gek zijn als we dat nu ineens overboord gooien. Mijn tactiek is gebaseerd op het verleden, met hier en daar wat nuances. Ik vind bijvoorbeeld dat we wat vaker en langer de bal moeten houden."

"Ik heb met iedere speler een gesprekje gevoerd", zo vervolgt hij. Wat daarin werd gezegd? "Ja, dat wil je eruit halen, maar dat lukt toch niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!