Nieuws

Salah wordt vergeten in Elftal van het Jaar, wel uitverkiezing voor Miedema

Salah wordt vergeten in Elftal van het Jaar, wel uitverkiezing voor Miedema

17-01-2022 21:25

Mohamed Salah eindigde als derde in de FIFA Men's Best Player, maar staat verrassenderwijs niet in het elftal van het jaar. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi staan wel in dat team, net als dat Vivianne Miedema in het vrouwenelftal terug te vinden is.

Het mannenelftal bevat vier aanvallers, maar Salah is er geen van. De voorhoede wordt gevormd door Lionel Messi, Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo en Erling Haaland. De laatste twee stonden, in tegenstelling tot de Egyptenaar van Liverpool, niet in de top-drie bij de competitie voor beste speler van het afgelopen jaar.

Het elftal: Donnarumma; Alaba, Bonucci, Dias; Kanté, De Bruyne, Jorginho; Ronaldo, Haaland, Lewandowski, Messi

Het Elftal van het Jaar bij de vrouwen heeft Nederlandse inbreng. Vivianne Miedema is één van de drie aanvalsters die het team rijk is. De aanvalster van Arsenal werd topscorer van de Olympische Spelen en maakte negentien goals in achttien officiële duels voor The Gunners. Lieke Martens zit er niet bij en ziet dat Marta en Alex Morgan op de overige offensieve posities staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!