Opinie

Özturk: 'In zijn hoofd is Van den Boomen de snelste speler ter wereld'

Özturk: 'In zijn hoofd is Van den Boomen de snelste speler ter wereld'

27 mei - 13:14 Laatste update: 13:15
1

Volgens Süleyman Özturk is Branco van den Boomen qua denkvermogen één van de beste spelers ter wereld. De 27-middenvelder maakt komende zomer naar alle waarschijnlijkheid de overstap van Toulouse naar Ajax.

"Zijn traptechniek was al goed in de Keuken Kampioen Divisie", aldus Özturk in een podcast van Voetbal International. "Hij heeft zo'n goede natuurlijke trap dat hij me doet denken aan iemand die in het rugby de bal tussen de palen trapt als kicker. Hij is net als een quarterback. Beweegt amper, maar om hem heen wordt er alles aan gedaan om hem vrij te krijgen zodat hij de bal ergens kan neerleggen."

De journalist analyseerde zijn mogelijkheden op een voorzet, en kwam tot de conclusie dat Van den Boomen vaak de bal op een plek neerlegt waar vrijwel geen enkele tegenstander hem verwacht. "Dat betekent dat hij wel echt een grote variatie heeft aan passlijnen en dergelijke. In zijn hoofd is hij de snelste speler ter wereld, sneller dan Mbappé. Het is wel lastig dat die benen dan denken; daar gaan wij niet aan meewerken. Rustig aan."

Van den Boomen speelde tussen 2011 en 2014 in de jeugd van Ajax, waarna hij in Nederland voor onder meer FC Eindhoven, sc Heerenveen en Willem II uitkwam. In het afgelopen seizoen in de Ligue 1 was hij vijf keer trefzeker en gaf hij acht assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s