Transfernieuws

Witte rook uit Barcelona: Vilhena wil zich bij Espanyol in Oranje gaan voetballen

Witte rook uit Barcelona: Vilhena wil zich bij Espanyol in Oranje gaan voetballen

17-01-2022 21:09

Tonny Vilhena maakt het seizoen af bij Espanyol. De middenmoter uit La Liga heeft de middenvelder op huurbasis overgenomen van het Russische FK Krasnodar.

Na het doorstaan van de medische keuring in Cornellá El Prat heeft Espanyol de Nederlander op de officiële kanalen gepresenteerd. De Spanjaarden hebben een koopoptie op Vilhena en kunnen hem dus na dit seizoen definitief overnemen. Het is niet duidelijk hoe veel ze daarvoor zouden moeten betalen.

De verdedigende middenvelder had over speeltijd niet te klagen bij Krasnodar, waar hij de afgelopen twee jaar in de basis stond. Toch wilde hij vertrekken, want bij Espanyol denkt Vilhena zich in beeld te kunnen spelen bij Louis van Gaal.  Met Oranje naar het WK gaan is een droom voor de Rotterdammer.

Of dat lukt, valt echter nog te bezien. In november 2018 speelde hij voor het laatst een interland voor het Nederlands elftal, hoewel hij afgelopen zomer wel in de voorselectie voor het EK zat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!