Van Dijk blij met resultaat bij Turkije-Noorwegen: 'Is wel heel gunstig voor ons'

Van Dijk blij met resultaat bij Turkije-Noorwegen: 'Is wel heel gunstig voor ons'

Virgil van Dijk heeft genoten van de wedstrijd tegen Letland, ondanks het povere spel van Oranje. De captain van het Nederlands elftal ziet ook dat het gelijkspel bij Turkije tegen Noorwegen gunstig is voor Oranje.

De spelers van Oranje maakten een aantal fouten tegen Letland. Toch won Nederland met 0-1. "Fouten horen nou eenmaal bij het voetbal", stelt Van Dijk bij de NOS. "Ik ga geen excuses verzinnen waarom er fouten gemaakt worden. We moeten daar beter mee omgaan. Het veld was niet optimaal, maar dat is voor beide ploegen zo. Maar goed, we hebben onze plicht vervuld en gaan met drie punten terug naar Nederland."

Worden dit soort avonden ooit leuk? "Ik geniet enorm", antwoordt een positieve Van Dijk. "Ik ben lang geblesseerd geweest en moet nog steeds stappen maken. Dus ik geniet enorm van alle wedstrijden die ik kan spelen. Oranje is het hoogst haalbare als Nederlandse voetballer, dus ik ben heel blij en trots."

Van Dijk wordt vervolgens geconfronteerd met het 1-1 gelijkspel bij Turkije-Noorwegen, waardoor Oranje nu alleen aan kop gaat in Groep G van de WK-kwalificatie. "Dit is wel heel gunstig voor ons, maar we moeten het zelf doen. We hebben het in eigen hand en we gaan het zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie