Nieuws

Heitinga hoopt op rentree Berghuis: 'Belangrijk voor de hele club dat we winnen'

Heitinga hoopt op rentree Berghuis: 'Belangrijk voor de hele club dat we winnen'

26 mei - 21:49
1

John Heitinga hoopt dat hij in de kraker tegen FC Twente weer kan beschikken over Steven Berghuis. De linkspoot heeft na een blessure de groepstraing weer hervat en kan in het beslissende duel mogelijk zijn rentree maken.

Ajax moet zondagmiddag winnen van Twente en hopen dat PSV verliest in Alkmaar. Mocht dat scenario uitkomen, plaatsen de Amsterdammers zich na een slecht seizoen alsnog voor de Champions League. "We moeten zondag nu zelf winnen. We hebben de tweede plek niet in eigen hand", vertelt Heitinga in gesprek met de clubkanalen.

Voor het treffen met Twente zijn er nog een paar vraagtekens in de Ajax-selectie. "Ahmetcan Kaplan, Kian Fitz-Jim en Francisco Conceição gaan het niet redden. Youri Regeer is twijfelachtig. Steven Berghuis heeft nu paar keer met de groep meegetraind. Het is afwachten wat de reactie is, maar ik hoop wel dat hij aan gaat sluiten."

Heitinga kijkt reikhalzend uit naar de beslissende wedstrijd in Enschede. "Wij moeten winnen. We krijgen de kans nog om tweede te worden. Die moeten we met beide handen grijpen. We hebben het alleen niet in eigen hand en zijn afhankelijk van het resultaat in Alkmaar. Het is een lang en pittig seizoen geweest. We willen het seizoen wel goed afsluiten. Uiteindelijk willen we op het hoogste niveau spelen en dat is de Champions League. Het is belangrijk voor de hele club dat we zondag winnen", aldus de 39-jarige oefenmeester.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s