Nieuws

Jan van Halst treedt toe tot RvC en krijgt bescheiden jaarsalaris van Ajax

Jan van Halst treedt toe tot RvC en krijgt bescheiden jaarsalaris van Ajax

26-05-2023 18:19
4

Jan van Halst is vrijdag officieel toegetreden tot de Raad van Commissarissen bij Ajax. De oud-speler gaat 3,5 jaar aan de slag en ontvangt een bescheiden jaarsalaris voor zijn diensten. 

Dat laat Ajax via de officiële kanalen weten. Van Halst vormt de RvC met voorzitter Pier Eringa, Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick. Van Halst was in zijn tijd als speler actief voor onder meer Ajax, Vitesse, FC Utrecht en FC Twente.

Van Halst ontvangt voor zijn functie als toezichthouder een jaarsalaris van 45.000 euro bruto. Daarmee ligt zijn loon hoger dan dat van de rest: voorzitter Pier Eringa vangt 35.000 euro en de overigen commissarissen krijgen 25.000 euro op jaarbasis.

De oud-speler belandt niet in een gespreid bed in Amsterdam: Ajax heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en kreeg onlangs ook het nieuws dat de bestuursraad per 1 september vertrekt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!