Nieuws

FIFA Awards: Lewandowski wint prestigieuze prijs voor het tweede jaar op rij

FIFA Awards: Lewandowski wint prestigieuze prijs voor het tweede jaar op rij

17-01-2022 20:57 Laatste update: 20:50

Robert Lewandowski heeft de prijs voor FIFA Men's Best Player gewonnen. De spits van Bayern München troefde Lionel Messi en Mohamed Salah af.

De vorige winnaar bij de mannen was Lewandowski. Daarnaast worden er nog een aantal prijzen meer uitgereikt. Zo maakt Sarina Wiegman kans op de prijs The Best Woman's Coach. Ze werd al twee keer eerder gekozen als beste vrouwelijke trainer: wordt het vanavond drie voor Wiegman? Voetbalnieuws zet de winnaars op een rij.

The Best Men's Player

Genomineerd:
Robert Lewandowski (Bayern München)
Lionel Messi (FC Barcelona/Paris Saint-Germain)
Mohamed Salah (Liverpool)

Robert Lewandowski is volgens de FIFA de beste speler ter wereld. Fans, spelers, coaches en journalisten hebben in de verkiezing mogen stemmen en daaruit is gebleken dat de Pool de meeste indruk maakte in 2021. Het vorige kalenderjaar was historisch voor Lewandowski, omdat hij 41 Bundesliga-doelpunten maakte en daarmee het stokoude record van Gerd Müller verbrak. Vorig jaar won de spits van Bayern de prijs ook al.

The Best Woman's Player

Genomineerd:
Alexia Putellas (FC Barcelona)
Jennifer Hermoso (FC Barcelona)
Sam Kerr (Chelsea)

Alexia Putellas van FC Barcelona is verkozen tot de beste voetbalster van 2021. De Catalanen, waar ook Lieke Martens speelt, wonnen de Champions League en dat was mede te danken aan de vele goals en assists van Putellas.

The Best Men's Coach

Genomineerd:
Pep Guardiola (Manchester City)
Roberto Mancini (Italië)
Thomas Tuchel (Chelsea)

Geen verrassing bij de winnaar van The Best Men's Coach Award: Chelsea-manager Thomas Tuchel heeft de prestigieuze prijs in de wacht gesleept. De Duitse manager won met The Blues de Champions League ten koste van Premier League-concurrent Manchester City.

The Best Woman's Coach

Genomineerd:
Sarina Wiegman (Nederland/Engeland)
Emma Hayes (Chelsea)
Lluis Cortes (FC Barcelona)

Niet Sarina Wiegman, maar Emma Hayes is de beste vrouwelijke coach van afgelopen jaar. Ze wist het kampioenschap binnen te halen met haar team Chelsea, waar ze sinds 2012 onder contract staat.

The Best Men's Goalkeeper

Genomineerd:
Édouard Mendy (Chelsea)
Manuel Neuer (Bayern München)
Gianluigi Donnarumma (AC Milan/Paris Saint-Germain)

Édouard Mendy heeft The Best Men's Goalkeeper-award in de wacht gesleept. De sluitpost, die in 2014 op 22-jarige leeftijd nog transfervrij was, troeft daarmee Manuel Neuer en Gianluigi Donnarumma af. Mendy won afgelopen zomer de Champions League met zijn club Chelsea.

The Best Woman's Goalkeeper

Genomineerd:
Christiane Endler (Paris Saint-Germain/Olympique Lyon)
Ann-Katrin Berger (Chelsea)
Stephanie Lynn Marie Labbe (Rosengard/Paris Saint-Germain)

Christiane Endler is de winnaar geworden van The Best Women's Goalkeeper-award. In 2019 werd ze afgetroefd door Sari van Veenendaal en ook tijdens de vorige verkiezing werd ze tweede. Driemaal is scheepsrecht, zullen we maar zeggen.

Puskás Award

Genomineerd:
Patrick Schick (Schotland-Tsjechië)
Mehdi Taremi (Chelsea-FC Porto)
Erik Lamela (Arsenal-Tottenham Hotspur)

Niet Patrick Schick, niet Mehdi Taremi, maar Erik Lamela heeft de Puskás Award gewonnen. De Argentijn van Tottenham Hotspur maakte met een 'Rabona' de openingstreffer in de North London Derby tegen Arsenal. Genoeg voor de overwinning was het uiteindelijk niet, maar dat doet niets af aan de schoonheid van de treffer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!