Wedstrijdverslag

Kameroen sluit Groep A af als groepswinnaar, Kaapverdië mag blijven hopen

Kameroen sluit Groep A af als groepswinnaar, Kaapverdië mag blijven hopen

17-01-2022 19:09

Kameroen heeft zich verzekerd van een plekje in de knock-outfase van de Afrika Cup na een 1-1 gelijkspel tegen Kaapverdië. Ook Burkina Faso is door naar de volgende ronde, terwijl Kaapverdië mag blijven hopen.

Andre Onana stond op doel bij Kameroen, dat aan één punt genoeg had om de groepswinst te pakken. Dat lukte het elftal ook: het kwam op voorsprong via Vincent Aboubakar, die alweer zijn vijfde treffer van deze editie van de Afrika Cup maakte. 

Na rust zette Kaapverdië alles op alles om de kansen op de knock-outfase levend te houden. Via de in Rotterdam geboren Garry Mendes Rodrigues kwam de ploeg op gelijke hoogte. De aanvaller van Olympiakos verschalkte Onana met een prachtig balletje achter zijn standbeen langs. 

Het bleef bij 1-1, waardoor Kameroen met zeven punten groepswinnaar is. Burkina Faso werd na een 1-1 gelijkspel bij Ethiopië tweede, Kaapverdië mag met vier punten hopen op de volgende ronde, door als één van de beste nummers drie door te gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!