Opinie

Boskamp: 'Hij speelde sterk, tot hij zijn debuut in het Nederlands elftal maakte'

Boskamp: 'Hij speelde sterk, tot hij zijn debuut in het Nederlands elftal maakte'

17-01-2022 19:30 Laatste update: 19:48

Noa Lang zag afgelopen week de prijs van Belgisch voetballer van het jaar aan zijn neus voorbijgaan. KRC Genk-aanvaller Paul Onuachu werd verkozen tot winnaar, hetgeen bij Lang voor enige verbazing zorgde. Jan Boskamp begrijpt echter dat Onuachu werd gekozen als winnaar.

"Ik zal je zeggen dat ik van eender welke winnaar zou zijn geschrokken", vertelt Boskamp in gesprek met VI Vandaag. "Onuachu was in de eerste ronde natuurlijk heel goed. Hij scoorde erop los, maar daarna heeft hij niet veel goede ballen meer geraakt. Zo eerlijk moet je zijn."

Toch ging de prijs ten koste van Lang, die tweede werd, naar de Genk-spits. De Nederlandse aanvaller liet zich vorige week al ontvallen het hier niet helemaal mee eens te zijn. "Als je naar zijn statistieken kijkt, dan zijn mijn cijfers beter. Als iemand het zou verdienen, dan ben ik het."

Boskamp is het hier echter niet mee eens. "Lang speelde sterk, tot hij zijn debuut voor het Nederlands elftal maakte. Daarna was het niet veel meer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!