Nieuws

Sevilla wint de Europa League wéér: hoe vaak lukte de Spaanse ploeg dat?

Sevilla wint de Europa League wéér: hoe vaak lukte de Spaanse ploeg dat?

31-05-2023 20:55 Laatste update: 01-06-2023 00:09

Sevilla FC heeft woensdagavond wederom de Europa League gewonnen door AS Roma na strafschoppen te verslaan. Hoe vaak wonnen de Spanjaarden de Europa League in totaal? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Hoe vaak won Sevilla de Europa League?

Sevilla legde met de huidige titel erbij in totaal zeven keer beslag op de Europa League (& voorganger UEFA Cup). De eerste Europese zege werd geboekt in het seizoen 2005/2006, de Spanjaarden waren toen met 4-0 te sterk voor het Engelse Middlesbrough. Het jaar erop prolongeerde de Spaanse grootmacht de Europese titel door in de finale na strafschoppen te winnen van Espanyol.

Enkele jaren later, in het seizoen 2013/2014 won Sevilla wederom de Europa League door na strafschoppen te winnen. Deze keer was Benfica de tegenstander. Dit bleek achteraf de eerste Europa League-zege te zijn van de drie overwinningen op rij. In 2015 en 2016 wonnen de Spanjaarden namelijk wederom het op één na grootste Europese toernooi. Dnipro en Liverpool werden met respectievelijk 3-2 en 3-1 verslagen in de finale.

De laatste Europa League-winst tot woensdag dateerde uit 2020. Sevilla stond toen in de finale in Duitsland tegenover Internazionale en won de spectaculaire eindstrijd met 3-2. Luuk de Jong greep in deze finale de hoofdrol door twee keer te scoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!