Ten Hag pakt Champions League-ticket: United rekent met slordig Chelsea af

25-05-2023 22:57 Laatste update: 23:39
1

Manchester United mag zich volgend seizoen officieel in de Champions League melden. De ploeg van Erik ten Hag won donderdagavond met ruime cijfers van Chelsea FC, al was de score wel enigszins geflatteerd.

Ten Hag besloot de herstelde Marcus Rashford op de bank te zetten en startte met Jadon Sancho, Anthony Martial en Antony in de basis, wat voor de nodige kritiek van de achterban zorgde. Bij Chelsea stond Noni Madueke in de basis. Chelsea kreeg in de openingsfase direct een grote kans, maar Mykhaylo Mudryk wist deze niet te verzilveren.

Het was enkele minuten later wel raak voor de thuisploeg. Een vrije trap van Christian Eriksen werd uitstekend binnengekopt door Casemiro, die United wederom uit de brand hielp. Na de openingstreffer ging Chelsea nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg de ploeg de meeste kansen, maar deze werden niet afgemaakt. Antony raakte geblesseerd en werd vervangen door Rashford. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde United de voorsprong na een fraaie aanval. Casemiro bediende Sancho met een no-look pass, die op zijn beurt Martial vond.

In de tweede helft leek de tank redelijk leeg bij beide ploegen. Madueke speelde een sterke wedstrijd en kwam dicht bij een assist, maar kon het verschil uiteindelijk niet maken. Bruno Fernandes verdiende een kwartier voor tijd een strafschop nadat hij Wesley Fofana poortte en werd aangetikt. De Portugees schoot de strafschop zelf binnen, nadat hij eerder een bal op de kruising uiteen zag spatten. Drie minuten later liep de ingevallen Rashford de 4-0 tegen de touwen. In de 89ste minuut kwam Chelsea nog aan een eretreffer via João Félix, op aangeven van de ingevallen Hakim Ziyech.

United boekt daarmee een ruime zege, al liep het pas in de slotfase weg van The Blues. Door de overwinning is plek vier officieel binnen voor United en is Champions League-voetbal een feit. United komt op de derde plek te staan en kent een voorsprong van twee punten op achtervolger Newcastle United. Het zal in de laatste speelronde duidelijk worden welke ploeg achter nummer twee Arsenal eindigt.