Nieuws

Wanneer stond Manchester United voor het laatst in de Champions League-finale?

Wanneer stond Manchester United voor het laatst in de Champions League-finale?

25-05-2023 22:02 Laatste update: 28-05-2023 19:15

Manchester United heeft het Champions League-ticket voor volgend seizoen te pakken. Wanneer stonden The Red Devils voor het laatst in de finale van het miljardenbal? VoetbalNieuws blikt terug. 

Manchester United kwam vorig seizoen nog in de Champions League uit, maar moest in de achtste finales al afscheid nemen nadat Atlético Madrid te sterk was. Dit seizoen kwam United juist uit in de Europa League en was de ploeg van Erik ten Hag kanshebber op de beker. Na het uitschakelen van FC Barcelona bleek Sevilla echter te sterk.

United gold in het verleden als echte powerhouse en speelde in het seizoen 2010-2011 nog een Champions League-finale. Destijds was de voetbalmachine van Pep Guardiola, FC Barcelona, de tegenstander. Met Lionel Messi, Xavi en Andres Iniesta in de gelederen verloor United met 1-3 van de Catalanen. Aan de kant van Barça scoorden Pedro, Messi en David Villa. Voor de Engelsen was Wayne Rooney trefzeker. Edwin van der Sar stond op doel bij United.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!