Transfernieuws

'Auassar meldt zich na Sparta-seizoen bij RKC Waalwijk voor opvallende rol'

'Auassar meldt zich na Sparta-seizoen bij RKC Waalwijk voor opvallende rol'

25-05-2023 20:46

Adil Auassar gaat na dit seizoen aan de slag als assistent-trainer van Henk Fraser bij RKC Waalwijk. Fraser kent Auassar goed door zijn tijd bij Sparta Rotterdam, de club waar de verdediger zondag zijn laatste voor speelt.

Het Brabants Dagblad meldt de opvallende wending. Sparta maakte woensdag nog duidelijk dat Auassar een trainersfunctie in de jeugdopleiding zou krijgen, maar de voetballer gaat mee met Fraser richting Waalwijk. 

Auassar was als speler actief bij FC Dordrecht, VVV-Venlo, Feyenoord, RKC, De Graafschap, Excelsior, Roda JC en Sparta. Bij laatstgenoemde beleefde de verdediger een sterk seizoen en mogen de Rotterdammers nu spelen voor play-offs voor Europees voetbal. 

Het BD is niet verrast dat Auassar zich bij Fraser gaat voegen. 'Adil Auassar en trainer Henk Fraser lijken meer op elkaar, dan dat ze van elkaar verschillen. Niet alleen in woordkeus komen ze vrijwel naadloos overeen, nog veel nadrukkelijker in de wijze waarop ze zich manifesteren. Geboren winnaars zijn ze. Streetwise ook', schreef de krant eerder. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!