Nieuws

AZ grijpt in na tribunebestormingen tegen West Ham: 43 stadionverboden uitgedeeld

AZ grijpt in na tribunebestormingen tegen West Ham: 43 stadionverboden uitgedeeld

25-05-2023 18:26 Laatste update: 18:27

AZ heeft naar aanleiding van de wanordelijkheden op de tribunes na de thuiswedstrijd tegen West Ham United maar liefst 43 stadionverboden uitgedeeld. Dat melden de Alkmaarders donderdagavond op hun eigen clubsite. Ze benadrukken dat het daar niet per se bij hoeft te blijven.

Het ging vorige week donderdagavond mis, toen AZ het terugduel in de halve finales van de Conference League met 0-1 verloor en zich niet plaatste voor de finale in Praag. AZ-supporters klommen uit woede over de hekken en bestormden de hoofdtribune, waar op dat moment veel familieleden en vrienden van de West Ham-spelers zaten. Volgens een advocaat gebeurde dat omdat er een vlag van de Engelse club aan de reling hing.

AZ speelt komende zondag thuis tegen PSV. De gemeente heeft aangekondigd maatregelen te zullen treffen. Welke dat precies gaan zijn, is nog onbekend. 'Uitgangspunt is hierbij dat de vele duizenden goedwillende AZ-supporters een plezierig wedstrijdbezoek moeten kunnen ervaren', zo schrijft AZ.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!