Nieuws

'Veerman was één van de discussiepunten tussen Van Nistelrooij en de PSV-directie'

'Veerman was één van de discussiepunten tussen Van Nistelrooij en de PSV-directie'

25 mei - 11:12

Ruud van Nistelrooij stapte woensdag op als trainer van PSV en tijdens de persconferentie die de clubleiding daaraan weidde werd duidelijk dat de twee partijen niet op één lijn lagen over 'enkele' spelers. Volgens Voetbal International is Joey Veerman één van die gevallen.

De voorbije dagen spraken Brands en Stewart met Van Nistelrooij over de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Daarin zaten ze ‘voor 95 procent’ met elkaar op één, maar voor vijf procent ook niet. Volgens VI is Veerman een persoon die tot het kleine deel behoort.

Veerman begon het seizoen nog in de basis bij PSV, maar ruziede wat met zijn posities op het middenveld. In de tweede seizoenshelft belandde de Volendammer zelfs op de bank, waarna hij zich de laatste weken weer in de basis speelde. Ondanks de piek die aan het eind van het seizoen zichtbaar is in het spel van Veerman, is Van Nistelrooij nog altijd niet om. De oefenmeester zou vinden dat de creatieve middenvelder niet het optimale uit zijn spel haalt.

'Bij een goed bod op Veerman had Van Nistelrooij er geen probleem mee als de Volendammer, die ook sfeerbepalend is in de kleedkamer, zou vertrekken - terwijl de clubleiding juist een team om hem en Xavi Simons heen wilde bouwen', meldt Voetbal International. Naar verluidt waren Fred Rutten en André Ooijer – de andere stafleden – het niet eens met de beslissing van Van Nistelrooij om Veerman op de bank te zitten. Ook Veerman behoorde tot de groep die met de selectie heeft gesproken, klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s