Exclusive

Wie zijn Marino Pusic en Sipke Hulshoff, de assistenten van trainer Arne Slot?

Wie zijn Marino Pusic en Sipke Hulshoff, de assistenten van trainer Arne Slot?

25 mei - 10:06 Laatste update: 10:12

De Nederlandse voetbalwereld werd donderdag wakkergeschud met het nieuws dat Arne Slot bij Feyenoord blijft. Wie zijn de assistenten van Slot, die mee zouden gaan naar Tottenham Hotspur maar nu in Rotterdam blijven? VoetbalNieuws vertelt je over Marino Pusic en Sipke Hulshoff. 

Marino Pusic (assistent sinds 2019)

Marino Pusic werd op 18 augustus 1971 geboren in Mostar, een stad in Bosnië en Herzegovina. Op achttienjarige leeftijd ging Pusic voetballen bij De Graafschap en kwam de Bosnisch-Kroatische voetballer vervolgens nog uit voor Go Ahead Eagles, VV Rheden en SV Babberich. Na zijn loopbaan als speler ging Pusic aan de slag als trainer bij de Vitesse/AGOVV Voetbal Academie en was hij vervolgens assistent bij NAC Breda en FC Twente.

Na het vertrek van René Hake ging Pusic als interim-hoofdtrainer aan de slag bij FC Twente in 2017. Na het aantrekken van Gertjan Verbeek trad Pusic weer terug in zijn eerdere rol als assistent. Verbeek werd in 2018 ontslagen en Pusic werd weer interim-hoofdtrainer. De oud-speler won dat jaar de prijs voor Beste Trainer in de Keuken Kampioen Divisie. 

Na zijn periode bij FC Twente ging Pusic naar AZ in 2019 en werd de oud-speler assistent van Arne Slot. Toen bekend werd dat Pusic Slot zou volgen naar Feyenoord, werd de assistent op non-actief gesteld door de Alkmaarders. Vier jaar later is Pusic nog altijd de rechterhand van Slot bij Feyenoord.

Sipke Hulshoff (assistent sinds 2022)

Sipke Hulshoff werd op 12 januari 1975 geboren in Leeuwarden en kende geen carrière als profvoetballer. Hulshoff behaalde in 1998 zijn UEFA-licenties en mocht een jaar later direct voor de groep staan als jeugdtrainer bij SC Cambuur. In de jaren die daarop volgde, was Hulshoff onder meer trainer van amateurvereniging ONT in de derde klasse. In 2011 vertrok Hulshoff naar Ghana om anderhalf jaar lang hoofdtrainer van Red Bull Ghana te worden.

Hulshoff volgde in 2014 de cursus Coach Betaald Voetbal en slaagde een jaar later. De trainer ging aan de slag bij het Qatarese Al-Arabi en volgde niemand minder dan Roberto Carlos op. Anderhalve maand later kwam de volgende oud-topvoetballer, Gianfranco Zola, om de rol van Hulshoff over te nemen.

De trainer keerde in 2015 terug bij Cambuur om daar assistent-trainer en interim-trainer te worden en dat deed hij tot 2018. Na twee jaar bij FC Volendam arriveerde Hulshoff bij Feyenoord O21 als hoofdtrainer. Hulshoff maakte indruk in Rotterdam en werd in 2022 assistent-trainer van Slot bij de hoofdmacht. Hulshoff is sinds 1 januari 2023 ook assistent-trainer van bondscoach Ronald Koeman bij Oranje en wordt tijdelijk gedetacheerd door Feyenoord wanneer dat nodig is. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie