Oranje loopt uit in WK-kwalificatiepoule G: Turkije en Noorwegen spelen gelijk

08-10-2021 22:42

Oranje is vrijdagavond uitgelopen op Turkije en Noorwegen in de WK-kwalificatie. De twee landen stonden tegenover elkaar en speelden met 1-1 gelijk.

Turkije, dat een maand geleden nog met 6-1 werd vernederd door Oranje, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Cengiz Ünder jaagde goed door op de Noorse defensie, waardoor hij de bal op een gevaarlijke plek veroverde. Ünder speelde hem breed op Muhammed Aktürkoglu, die de 1-0 maakte.

Enkele minuten voor rust kwam Noorwegen terug in de wedstrijd. Uit een corner belandde de bal voor de voeten van Kristian Thorstvedt, die niet aarzelde en doelman Ugurcan Cakir verschalkte: 1-1.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er echter niet, waardoor de Turken en Noren in evenwicht bleven. Dat is zeker geen slecht nieuws voor Oranje: de ploeg van Louis van Gaal loopt nu twee punten uit op allebei de concurrenten. Oranje staat nu twee punten voor op Noorwegen en vier op Turkije.

Bij Noorwegen speelde Feyenoord-back Marcus Pedersen overigens 84 minuten mee. Fredrik Aursnes mocht nog invallen.