'Dembélé op weg naar de uitgang: aangeboden bij twee Premier League-clubs'

'Dembélé op weg naar de uitgang: aangeboden bij twee Premier League-clubs'

FC Barcelona is druk bezig om een nieuwe club van Ousmane Dembélé te vinden. De grootverdiener loopt aankomende zomer uit zijn contract bij de club en drukt met zijn salaris zwaar op de begroting. De aanvaller zou zijn aangeboden bij twee clubs uit de Premier League

Volgens het Spaanse Diario SPORT is de beweegreden van FC Barcelona om Dembélé te willen slijten een eenvoudige: de club snakt naar geld. Een nieuw contractaanbod ligt volgens het medium al 'dagen onbeantwoord' op tafel. Zaakwaarnemer Moussa Sissoko wilde naar verluidt een jaarsalaris van 43 miljoen euro voor zijn cliënt afdwingen in de onderhandelingen. Dit bedrag kan - en wil - Barça niet betalen.

De krant weet dat de Franse dribbelaar inmiddels bij twee clubs is aangeboden: Manchester United en het steenrijke Newcastle United. 'Het idee om in de Premier League te voetballen is verleidend voor Dembélé', schrijft het blad. Het staat de aanvaller vrij om een voorcontract te tekenen bij een nieuwe club, aangezien zijn verbintenis medio 2022 verloopt. Voor zover Barcelona weet, heeft de vleugelaanvaller nog niet zijn krabbel onder een overeenkomst bij een andere club gezet, schrijft het medium.  

Barcelona 'weigert de handdoek in de ring te gooien' en zet 'alles op alles' om Dembélé nog deze winter te slijten, zodat in de komende dagen een nieuwe spits kan worden aangetrokken. Een eventueel vertrek van de man die in 2017 nog voor 135 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, zal ruimte in het salarishuis van de Blaugranas vrij maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie