Breaking news

Groot nieuws uit Eindhoven: Van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV

Groot nieuws uit Eindhoven: Van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV

24-05-2023 13:17 Laatste update: 13:29
8

Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV, meldt de Eindhovense club via de website. Dat heeft de voormalig topspits van onder meer Manchester United en Real Madrid zelf besloten. Fred Rutten zal zijn taken tijdelijk overnemen. 

Van Nistelrooij en PSV voerden de afgelopen weken gesprekken over interne zaken, waarna er dinsdagavond een gesprek plaatsvond tussen de directie en de hoofdtrainer. Daarin werd besloten om de focus op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ te houden en na het seizoen verder te praten. PSV is immers nog niet zeker van de tweede plaats. Toch besloot Van Nistelrooij niet te wachten tot na het seizoen.

'Van Nistelrooij meldde vanochtend (woensdag, red.) dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan. Dit legde hij direct daarna ook uit aan de spelersgroep en staf. Aanstaande zondag neemt Fred Rutten, op verzoek van de directie, tijdelijk zijn rol als Hoofdtrainer over', schrijft PSV op de clubsite.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!