Driessen na aanvaring met Ten Hag: 'Hij heeft een plaat voor zijn kop'

Driessen na aanvaring met Ten Hag: 'Hij heeft een plaat voor zijn kop'

17 januari - 16:33
Eredivisie 0 Reacties

In de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf heeft Valentijn Driessen gereageerd op het veelbesproken interview dat hij met Ajax-trainer Erik ten Hag had na afloop van FC Utrecht - Ajax. De journalist verwijt de oefenmeester dat hij onbeschaamd zijn eigen gang is gegaan, tegen de huidig geledende coronaregels in.

Na afloop van het duel tussen FC Utrecht en de Amsterdammers plaatste Driessen tijdens de persconferentie zijn vraagtekens bij de handelswijze van Ajax. Op het voortijdig afgebroken trainingskamp in Portugal kwamen meerdere coronabesmettingen aan het licht.

"Ten Hag heeft een plaat voor zijn kop", zegt Driessen in de podcast. Vervolgens legt de chef voetbal van de ochtendkrant de schuld niet alleen bij de 51-jarige trainer. "Hij is ook voor de bus gegooid door algemeen directeur Edwin van der Sar. Want die had namens Ajax ook eerder moeten reageren."

De regerend landskampioen liet vier geïnfecteerde selectieleden via een privévlucht terugkeren naar Nederland, terwijl zij eigenlijk in quarantaine moesten. Volgens de journalist omzeilde de hoofdstedelingen daarmee de regels, waarna zijn vraag uitliep op een confrontatie met de coach van Ajax. "Ik ben het niet eens met de verontwaardiging. We hebben juist heel zorgvuldig en professioneel gehandeld", reageerde de oefenmeester.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie