Nieuws

Spaanse kranten niet mild: 'Een Barça dat op vakantie is sinds ze La Liga wonnen'

Spaanse kranten niet mild: 'Een Barça dat op vakantie is sinds ze La Liga wonnen'

24-05-2023 07:30 Laatste update: 07:36

FC Barcelona ging dinsdagavond beschamend onderuit op bezoek bij laagvlieger Real Valladolid. De kersverse kampioen verloor met 3-1, waardoor het record van veertien uitoverwinning in één seizoen nog niet werd geëvenaard. De Spaanse kranten halen daags na de afgang van Barça uit naar de Catalaanse grootmacht.

'Door de nederlaag in Valladolid zal Barça moeten wachten tot de laatste speeldag om tegen Celta de Vigo hun record van veertien uitoverwinningen in de competitie, dat dateert uit de seizoenen 2010/11, 2012/13 en 2014/15, te evenaren', schrijft Mundo Deportivo. 'Met de tweede nederlaag op rij en de vijfde dit seizoen zal het Barça nog slechts 91 punten kunnen halen.'

AS is ook hard voor Barcelona. 'Falen van Barcelona', kopt het medium. De Jong, die dinsdagavond voor de eerste keer de aanvoerdersband mocht dragen, kwam er relatief goed vanaf in de Spaanse media. 'Hij ging zwerven en voerde in zijn eentje oorlog nadat hij de ineffectiviteit van zijn ploeggenoten had gezien. Slecht spel van de Nederlander, hoewel het niet zijn schuld was.'

'Een Barça dat op vakantie is sinds ze La Liga wonnen', stelt Marca. 'Twee wedstrijden die onder normale omstandigheden zes punten zouden opleveren voor de Catalanen, lopen op niets uit. Ze hebben zeven doelpunten tegen gekregen in drie wedstrijden, terwijl ze er in de voorgaande 33 slechts 11 tegen hadden', is de sportkrant duidelijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!