Drama compleet: Aubameyang moet Afrika Cup verlaten wegens hartproblemen

Drama compleet: Aubameyang moet Afrika Cup verlaten wegens hartproblemen

17 januari - 15:53 Laatste update: 17:04
Afrika Cup 0 Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang moet de strijd om de Afrika Cup staken wegens hartproblemen. Het medische team van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) constateerde een aandoening en verbood de aanvaller te spelen. De Gabonees heeft het Kameroen (het gastland van het toernooi) inmiddels verlaten.

Bondscoach Patrice Neveu van Gabon bevestigt tegenover GOAL dat Aubameyang inmiddels terugreist naar Arsenal. Daar zal hij verder onderzocht worden. "De CAF wilde geen enkele risico nemen. Het enige dat wij weten is dat er hartafwijkingen zijn geconstateerd", laat een woordvoerder van Gabon weten via de officiële kanalen.

De Afrika Cup is zodoende op een flinke deceptie voor Aubameyang uitgelopen. Begin januari werd een coronabesmetting geconstateerd, waardoor hij uiteindelijk geen minuut in actie kwam op het toernooi.

Met manager Mikel Arteta bij Arsenal onderhoudt de rappe aanvaller - wiens aanvoerdersband onlangs bij The Gunners werd ontnomen - een kille relatie. Directe aanleiding voor het conflict  tussen beide kemphanen was het herhaaldelijk schenden van disciplinaire regels door Aubameyang. Een vertrek leek lange tijd bespreekbaar. Het is onduidelijk hoe zijn carrière er verder uit ziet na de geconstateerde hartproblemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie