Nieuws

Waar en wanneer wordt de finale van de Europa League 2023 gespeeld?

Waar en wanneer wordt de finale van de Europa League 2023 gespeeld?

31-05-2023 08:30 Laatste update: 08:30

De finalisten van de Europa league zijn bekend. AS Roma en Sevilla FC nemen het tegen elkaar op. Waar en wanneer wordt de finale gespeeld? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

Vorig seizoen won Eintracht Frankfurt ten koste van Rangers FC de 51ste editie van de Europa League-finale en de 13e sinds de naamsverandering. Dat duel werd op 18 mei 2022 gespeeld in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán te Sevilla. Dit seizoen zal er een andere winnaar beslag leggen op de titel. Zowel AS Roma als Sevilla wisten door te stoten tot de finale.

Waar wordt de finale van de Europa League 2023 gespeeld?

De finale van de Europa League 2023 wordt afgewerkt in de Puskás Aréna in Boedapest, Hongarije. Het is de thuishaven van het Hongaarse nationale elftal. Het stadion heeft een capaciteit van 67.215 plaatsen. In 2020 vond in dit stadion de finale van de UEFA Super Cup tussen Bayern München en Sevilla plaats. Dat werd na verlenging 2-1 voor de Duitsers. Ditmaal hoopt Sevilla meer succes te boeken.

Wanneer wordt de finale van de Europa League 2023 gespeeld?

De finale van de Europa League zal op woensdag 31 mei worden gespeeld. Om 21.00 uur nemen AS Roma en Sevilla het tegen elkaar op in Boedapest. De twee teams zullen uit gaan maken wie de opvolger wordt van Eintracht Frankfurt.

Vind hier meer informatie over de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!